Доста стресираща прогноза за бъдещето на Западна Европа направи учен. Западните

...
Доста стресираща прогноза за бъдещето на Западна Европа направи учен. Западните
Коментари Харесай

Учен стресира Запада! Идва велика разплата

Доста стресираща прогноза за бъдещето на Западна Европа направи академик. 

Западните страни се изправят пред съществени провокации по отношение на новата действителност, която не рядко отхвърлят. Това е мнението на Чандран Наир, създател на Global Future Institute. Те ще доведат до постзападен и многополюсен свят. Това разкрива публикацията му за The National Interest.
-->
Авторът отбелязва, че сега се образуват основите за " великото разплащане " от страна на западните сили. Това води до предизвикателство за откритите вярвания и структури, които през последните епохи крепят западното владичество в световен мащаб.

По мнението на Наир, това положение на нещата е резултат от пет основни трендове, които постановат на Запада да се приспособява към многополюсното бъдеще, в което властта би трябвало да бъде разпределена.

Първата наклонност е преразглеждане на сегашната история. Западът, съгласно Наир, през цялата колониална ера е тълкувал изборно историческите събития и е построил облика си като основател на актуалната цивилизация и като основен мотор на благоденствието.

Въпреки това, в този момент обстановката се трансформира: осведомителните технологии унищожават монопола върху информацията и историята, който до наскоро се контролираше от западните цензури.

Втората наклонност е преосмислянето на " учредения на правила ", предизвикващи неодобрение по света и инструмент на за поддръжка хегемонията.

Третата е разбиването на вярването, че западът „ опазва мира “.

Четвъртата наклонност е детронирането на западната финансова система в световен мащаб.

И последната съгласно създателя е очевиден срив на доверието в западните медии, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР